vineri, 9 martie 2012

SuperScumpica,


E ora 07.45' si ma pregatesc sa plec la job.
Da, se intampla cu multi ani in urma,e un usor remember,Camelia vine mine si imi spune:
''Cred ca trebuie sa ma duci la spital''...calma ca o adiere de vant,asa e Camelia,rar mi-a fost dat sa o vad pierzandu-si cumpatul !
Contrar firii mele si eu sunt calm,de data asta chiar sunt ''barbata''...pornesc masina,mergem la parintii Cameliei acasa,sunam,vine Salvarea....da, trebuia sa vina barza cu cea pe care o voi numi SuperScumpica,inca de la prima noastra intalnire,din Maternitatea Spitalului Judetean din Constanta.
Ajung si eu cu masina,asteptam,medicul ne spune ca va mai dura....ma gandesc,ca as suporta mai usor asteptarea daca ''as da o fuga''...pe la fermele pe care le administram atunci.
Ma intorc,ma felicita mama Cameliei:
''Felicitari,taticule ,ai o fetita'' !
Merg sa o vad.....ei, de-abia acum mi se ''taie picioarele'' si micul om ma fascineaza si imi topeste sufletul la prima intalnire.
Un pui de om fragil,care inca mai tremura ,speriata ca nu stia ce se intampla cu ea.
Era la fototerapie,facuse un icter hemolitic,urmare a incompatibilitatii de grup sangvin intre ea si Camelia....rezidenta care ii recoltase sange sa ii determine grupa de sange imi zice zambind complice:
''E a dumneavoastra,are aceiasi grupa de sange''.
O privesc nedumerit si apoi ma luminez...zambesc....nu am avut nici o secunda de indoiala ca nu ar fi fetita mea...si fara sa realizez....mare dreptate am avut...au fost cuvinte providentiale.
Da,Andreea-Bianca este fiica mea,sunt recunoscator ca ne-a ales pe noi ca parinti ,ca a ales sa vina in familia noastra,pentru ca e o superscumpica si pe deasupra o superfiica !!!
Ambitioasa,isteata cu o personalitate de diamant....avida de cunoastere,descurcareata...nici acum nu imi vine sa cred ,desi au trecut ani buni...ca in clasa a 3 a ,deja venea singura de la scoala,isi deschidea usa de la apartament,se schimba,isi incalzea mancarea la aragaz si o gaseam si cu temele facute cand ajungeam acasa eu si Camelia de pe la joburile noastre.
Azi,Andreea-Bianca(pestisorul nostru briliant) isi aniverseaza ziua de nastere,mai adauga o perla in siragul vietii....devine cu fiecare clipa care trece ,o adevarata Domnisoara...trece cu gratie peste confuziile adolescentei.....este o fetita cu care se poate discuta si cu care ai ce discuta,inca ne intreaba tot felul de chestii,e apropiata de noi,cred ca ne considera inca,prietenii ei...desi,eu,am reputatia unui comunist dur printre colegele ei din trupa de dans,ea sustine contrariul si spune ca ...sunt un tata de gasca(sper sa fie si convinsa de asta,sa nu o spuna numai de complezenta).
Este o sora minunata pentru Rebecca,care o divinizeaza si in general este fiica pe care si-ar dori-o orice tatic.
Pentru ca orice barbat poate fi tata,dar trebuie sa fii cu adevarat special sa fii TATIC !!!
LA MULTI ANI,ANDREEA-BIANCA !!!
Sa fii fericita,iubita de noroc,rasfata de destin,sa ai parte de tot ce-i mai bun si minunat pe aceasta lume!
Sa traiesti fiecare clipa intens si frumos,sa te bucuri de viata ,pentru ca viata e un dar minunat si fiecare clipa este unica si irepetabila !!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu