Powered By Blogger

luni, 9 aprilie 2012

Saptamana Mare sau a Patimilor

Pentru noi crestinii,saptamana aceasta are o semnificatie cu totul si cu totul aparte.
 A debutat azi,prima zi a saptamanii si se va incheia sambata seara cand vom asista la miracolul Invierii....pana atunci urmeaza cea mai trista si plina de suferinte saptamana.
 Este o saptamana in care mai mult ca oricand trebuie sa privim in interiorul nostru si indiferent de ceea ce vom gasi in urma introspectiei,sa incercam sa facem curatenie in sufletul nostru,in jurul nostru. 
Nu cred in indemnul,de Sfintele Pasti si de Craciun,sa incercam sa fim mai buni,NU,NU,NU.....daca e vorba de toleranta si iubirea de aproape,ar trebui sa facem din fiecare zi a existentei noastre,Paste sau Craciun. 
Trebuie sa invatam din ceea cea am gresit,sa incercam sa nu mai repetam greselile trecutului....sa ne impacam cu trecutul,sa facem pace cu cei din jur si cu noi insine. Indiferent de ce s-ar fi intamplat in trecutul meu,sau de ceea ce mi s-a intamplat ieri,trebuie sa-i iert pe cei din jurul meu si mai ales trebuie sa ma iert pe mine. 
Putini inteleg ca ceea trimit ,are legatura cu ceea ce primesc....oricat de grea ar fi existenta noastra de zi cu zi,nu cred ca e inteligent sa ne mai incarcam sufletul si cu rautatile celor din jur.
 Personal,mi-am propus sa fiu cat mai linistit,mai tolerant si sa evit cu eleganta rautatile celor din jur...chiar si atunci cand micile rautati sau marile absurditati vin de la cei foarte apropiati,nu fac altceva decat sa ma rog pentru ei,pentru linistea lor.....pentru a iluminarea mintilor intunecate.
 La cata suferinta a indurat Mantuitorul Nostru Isus Hristos,pentru ca noi sa fim iertati si sa vietuim pe acest pamant,nici un sacrificiu nu cred ca este prea mare.
 Este o saptamana in care trebuie sa realizam adevarata dimensiune a sacrficiului pe care l-a facut Isus si mai ales,dovada de dragostea suprema pe care Dumnezeu in imensa-i bunatatea ne-a aratat-o,atunci cand a acceptat sa-si sacrifice fiul iubit pentru ca noi,muritorii pacatosi sa cunoastem mantuirea.
 E o saptamana la sfarsitul carei vom primi lumina si ne vom bucura de izbanda vietii asupra mortii,ne vom bucura de triumful luminii asupra intunericului. 
Va doresc,sa aveti puterea de a ierta,de a oferi compasiune,de a alege lumina in detrimentul intunericului,iubirea in locul urii,compasiunea si iertarea in detrimentul urii si a razbunarii. 
Sa aveti parte de o saptamana usoara ,traita in compasiune si grija fata de aproape, in meditatie,iertare si iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu