Powered By Blogger

marți, 9 noiembrie 2010

Despre trecut....ca prezent...!

Am intalnit oameni pe care trecutul ii urmareste ca o umbra intunecata.....oameni care nu vor sa se bucure de ceea ce au in prezent.....sunt oameni care nu vor sa traiasca....oameni cu sufletele arse de suferintele din copilarie .....oameni care nu pot trece pur si simplu...sau nu pot merge ....mai departe.
Am incercat[si inca mai incerc]sa-i inteleg....nu vreau sa aflu ce s-a intamplat cu adevarat in trecutul lor....ce traume le-au distrus copilaria....si sincer...nici nu e problema mea...pentru asta exista psihologi sau psihiatri...in functie de gravitatea bolii....!
Ceea ce ma revolta pe mine,este modul in care nefericirea lor...pe care de multe ori,poate ca involuntar si-o cultiva....ma afecteaza pe mine....ca ins....ca individ...ca OM !!!!
Pornesc intotdeauna de la ideea ca ....ceea ce tie iti displace,nu e indicat sa faci celor din jurul tau....ca nu e igienic sa-ti reversi frustrarile asupra celor din jur ....in schimb,ma blochez in situatia in care ''tovarasii mei de drum''....nu inteleg asta ....atunci sunt bulversat de comportamentul acestor mici vampiri energetici.....ma epuizeaza psihic....ma simt pierdut...mai pe romaneste....ma baga in ceata!
Cred cu tarie,ca trebuie sa te bucuri de ceea ai in prezent....ca viata merita traita....trebuie sa primesti ceea ce ti se ofera si nu e filosofie ieftina....e adevar....trebuie sa fim recunascatori pentru ceea ce primim azi...si mai ales sa traim azi.
De ce oare avem senzatia,ca ceea ce ni se intampla noua e mult mai grav decat...ceea ce li se intampla altor semeni de-ai nostri care traiesc adevarate drame,drame reale !!!!
L-am intalnit in cartier ,[Duminica,cand o plimbam pe REBECCA-IOANA]cu Catalin, isi plimba baietelul de nici 3 saptamani.....mi-a stat pe limba sa-l intreb ce vreo cateva ori[ sunt campion mondial ...in materie...de dat cu bata-n balta...de gafe...!] ce mai face fratele lui...sora lui murise de cancer acum 1 an,cred.....am tacut si filosof am ramas.....dupa cateva secunde mi-a zis.....ca la 4 luni dupa moartea surorii lui[Dumnzeu S-o Odihneasca-n Pace !!!] a murit si fratele lui intr-un cumplit accident de masina....... m-am uita la Camelia s-a uitat la mine si nu stiu...daca am fost capabil.....sa ii spun macar ...condoleante...!!!!
Si in viata...este exact ca in pps-ul acela pe care l-am primit eu pe e-mail si pe care l-am trimis si prietenilor mei......cel cu Crucea....
Ori de cate ori...avem senzatia ca,crucea pe care o purtam.....cruce care ni se pare imposibil de dus...crucea celor din jur...e de mii de sute de mii de ori mai grea decat cea pe care o purtam....!!!
Ca sa inchei elegant....ii parafrazez pe cei de la Radio SKY,de la emisiunea ''Povestile Orasului Meu''....
''Bucurati-va de viata si fiti fericiti azi
Maine poate fi prea ...tarziu..!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu