Powered By Blogger

joi, 17 februarie 2011

Crezi ca ai putea fi fericit(a)? Daca nu macar rezonabil(a) cu cei din jur !


Piramida nevoilor umane,cu siguranta exista si asa ceva,nu cred ca a fost intocmita de un fericit sau un nefericit.
Oamenii au nevoi simple sau de putin pentru a fi impacati cu ei insisi,fericirea se poate dovedi in final,o himera....psihologii / psihoterapeutii sustin ca fericirea e in fiecare dintre noi,trebuie doar sa gasim resursele interioare de a o scoate la exterior.
Copilaria probabil are un rol fundamental in ceea ce inseamna fericirea noastra viitoare de adolescenti / adulti si recunosc sincer,ca aici sunt mai afon decat sunt de obicei,ma intreb e bine sa o rasfat excesiv pe SuperScumpica sau sa fiu un pic mai exigent cu ea.
Daca o rasfat cu siguranta asa va ramane o fetita razgaiata si ca adolescenta / adulta si ca mama si atunci numai in pielea viitorului ei partener de viata nu imi doresc sa fiu. De Ce ?
Pentru ca va ramane ''mica mofturoasa '' toata viata, nimeni si nimic nu o va multumi,va cauta sa isi gaseasca fericirea in jur,chiar daca aceasta se afla in familia ei si atunci micuta-mare alinata va fi capabila,emotional sa isi abandoneze si sotul si copilul si sa cauta ''un partener de joaca''in cele mai multe cazuri tot un mofturos din copilarie ca si ea,pe care sa-l salveze de realitatea dura a lumii in care traim si sa se ''refugieze impreuna pe insula pseudofericirii lor''....si atunci au de suferit si cei din familia ei,fetita_adulta razgaiat si familia baietlului_adult razgaiat.....iar lumea din jurul lor e atat de rea pentru ca nu vibreaza emotional la ''nefericirea lor cotidiana''.
Nu cred in retete ala fericirii,am avut o copilarie modesta ca sa nu-i spun plina de lipsuri,dar Har Domnului,asta nu m-a dezumanizat,nici macar nu pot afirma ca sunt fericit,sau poate ca sunt.....dar asta e numai problema mea....daca sunt fericit,poate ca se datoreaza si faptului ca viata(inca din copilarie) m-a invatat sa-i ofer mai mult si sa-i cer mai putin,probabil ca asta ar putea fi una dintre caile de a fi multumit cu tine, cu cei din jur.
Si daca nu reusesti totusi sa fii multumit cu tine cu cei din jur.....fii macar rezonabil(a) si nu le face viata celor din jur un calvar numai pentru ca viata sau cei din jur nu mai reusesc sa iti satisfaca tie capriicile baietelului_adult sau fetitei_rasfatate.
Incearca sa ii respecti si pe cei din jur,sa constientizezi ca au si ei nevoile lor si poate ca se multumesc cu mai putin decat ai tu si cu toate acestea nu au motive sa-si urasca viata pe care o au.
Imagineaza-ti micutule(micuto) razgaiat(a) cum ai reactiona daca ai afla ca nu mai ai decat cel mult 2-3 luni de trait.
Ai reusi sa fii macar rezzonabil,sau ai detona butonul nuclear ca lumea sa se sfarseasca odata cu tine????
Lumea aceasta nu iti datoreaza nimic,erai aici cu mult inainte sa vii tu !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu